Een gezichtsmasker is een verbandachtig apparaat dat wordt gebruikt om iemands gezicht te beschermen tegen krassen. Een masker is het woord dat het meest wordt gebruikt. Het wordt soms een gezichtsscherm genoemd, een beschermende hoes die op het gezicht wordt gebruikt. Een gezichtsmasker wordt gebruikt om het gezicht te beschermen tegen schade en schaafwonden die kunnen worden veroorzaakt door scheren, schuren, snijden of elk ander scherp instrument dat wordt gebruikt om een ​​werk op hout of metaal te doen.

Gezichtsmaskers worden om verschillende redenen gebruikt: om de persoon die het gebruikt te beschermen, om de kleding van de drager te beschermen, om gezichtshaar te verminderen en om de huid droog te houden tijdens warme klimaten. Sommige mensen dragen een gezichtsmasker omdat ze het gevoel hebben dat het een extra laag bescherming biedt tegen krassen en schaafwonden tijdens het werken in een kantooromgeving. Veel professionele atleten gebruiken ook gezichtsmasker om hun gezicht te beschermen tijdens zware trainingen of wedstrijden.

Een gezichtsmasker is een kleine strakke rol materiaal met een zachte voering en klittenbandrug met een rubberen rand die als barrière tussen het gelaatsscherm fungeert. Het gezichtsmasker wordt over de bril gedragen en wordt door klittenband op zijn plaats gehouden.

Een vizier is een raam dat het gezicht bedekt en bevat meestal getinte lenzen. Een vizier biedt enige bescherming tegen de schadelijke zonnestralen, maar biedt geen volledige UV-bescherming. Het wordt in voertuigen gebruikt om te voorkomen dat de bestuurder door zonlicht wordt beschadigd.

Bepaalde soorten brillen zijn verkrijgbaar met een vizier voor meer bescherming dan andere zonder vizier. De lens en het frame moeten worden gemaakt met de juiste pasvorm voor het gezicht van de drager en het vizier kan worden verwijderd door de lensdop los te schroeven.

Om de juiste zonwering te vinden is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s. Bij het lezen van de etiketten en instructies van een product is het altijd het beste voorzichtig te zijn met de mogelijke gevaren van het dragen ervan. Er zijn momenten waarop het dragen van een gezichtsmasker gevaarlijk kan zijn; in de winter, wanneer de temperatuur onder het vriespunt zakt.

Tijdens die periodes van lage temperatuur wordt de huid dunner en is er minder bescherming tegen de zon. De dikte van het gezicht van een persoon is ook een factor. Dunne gezichten zijn bijzonder vatbaar voor zonnebrand en vereisen speciale zorg bij het dragen van een gezichtsmasker.

Er zijn veel producten beschikbaar die kunnen helpen bij gezichtsmaskerzorg. Er zijn ook veel manieren om het gezichtsmasker te onderhouden om ervoor te zorgen dat het gezichtsmasker in goede staat blijft.

Filters are used to allow air to circulate underneath the filter paper. This keeps the filter clean and prevents dust from collecting under the filter paper. Filters should be replaced yearly.

Filters should be replaced each month. If the humidity is high, it is important to change the filter on a daily basis, even if it is only once a week.

To ensure that all the filters are covered, be sure to clean and then cover the filter before taking it off and putting it back in place on the facemask. This will keep dust and debris from collecting under the filter paper.

Het onderhouden van de huid van gezicht en hals is de beste manier om de huid glad en vrij van verkleuring te houden. Een goede gezichtsmaskerzorg is belangrijk om blijvende schade te voorkomen en vereist regelmatig onderhoud. Voor een goede gezichtsmaskerzorg is het belangrijk om de instructies op de website van de fabrikant of van een gezichtsverzorgingsprofessional te volgen.